Căutare

miercuri, 12 iunie 2013

Citat Paulo Coelho

"Fiecare primeşte un nume cînd se naşte, dar trebuie să fie în stare să-şi boteze viaţa cu un cuvînt care să-i dea un sens''
                         ( Paulo Coelho)
superrr!

o super piesă!!!

YOGA

Un alt subiect important şi interesant ce mă priveşte atît pe mine, cît şi pe alţi oameni pentru care este primordială sănătatea, echilibrul moral şi psihic, pacea lăuntrică , încrederea în sine, voinţa este YOGA.
Puţini sînt la ora actuală aceia care, bazîndu-se pe o experienţă practică, directă, pot oferi informaţii juste cu privire la aspectele sale.
În limba sanscrită, ,,YOGA,, are mai multe semnificaţii : comuniune, contopire, fuziune, unire. YOGA este un sistem filozofic tradiţional, teoretic şi practic apărut în India cu mii de ani în urmă pe baza experienţelor directe transmise pînă la noi în faimosul tratat ,,YOGA SUTRA,, , sub forma unui grupaj de aforisme şi enunţuri sintetizate de către înţeleptul PATANJALI.
Prin YOGA , fiinţa realizează o deplină libertate lăuntrică şi devine conştientă că totul este posibil, sesizînd totuşi că nu orice îi este permis, prin aceasta înţelegîndu-se că niciodată un yoghin adevărat nu va încălca legile imuabile ale firii şi nu va acţiona ca un factor de angrenare a răului sau a dizarmoniei în orice ar face.

                                                     To be continued...

Măşti pentru păr

Mulţi dintre prietenii şi rudele mele mă întreabă deseori dacă am un anumit ritual de înfrumuseţare şi care sînt componentele acestuia, aşa că am hotărît să postez aici cîte ceva, adică vreau să împărtăşesc din cunoştinţele şi experienţele personale. Nu impun pe cineva să le folosească, doar vă voi împărtăşi şi cine ştie, poate vă vor fi de un real folos.
Femeile adoră să petreacă mult timp în saloane de frumuseţe şi nu numai pentru a face tot posibilul să arate mereu frumos, atît pentru sine, cît mai ales pentru persoanele dragi. Aspectul esenţial rezidă în faptul că nu tot ce este în vînzare pentru acest scop-înfrumuseţarea este şi sănătos, de multe ori întîlnindu-se cazuri cînd toate astea au avut efecte nocive pentru sănătate. 
Actualmente, peste tot se vorbeşte despre produsele organice, prin urmare, ele îşi reliefează tot mai insistent importanţa şi ajung să se plaseze printre produsele favorite ale doamnelor şi domnişoarelor.
Un lucru este cert, femeile din ziua de azi pot fi frumoase, utilizînd cosmetice si diferite produse organice sau naturale. 
Eu personal încerc să folosesc diverse măşti naturale, preparate individual acasă. Mai jos voi enumera cîteva: 
  1. masca pentru păr: 3 ouă, 2 linguri ulei de măsline, 1 linguriţă oţet de mere. Se amestecă totul şi se aplică pe păr. Se acoperă părul cu polietilenă şi lăsăm cca 30 min. Apoi spălăm părul, folosind un şampon obişnuit.
  2. Deasemenea mai putem utiliza oţetul de mere şi la clătirea părului (oţet + apă).Oţetul este benefic în caz de mătreaţă, dar şi face părul moale, strălucitor şi sănătos.
  3. Gălbenuşurile curăţă în profunzime părul şi îi redau strălucirea. Se bat şi se aplică după spălare, de-a lungul firului de păr. Dacă părul e gras - doar la vîrfuri. Lăsaţi 15-20 min., apoi clătiţi cu apă călduţă.
  4. Şampon natural - 2 gălbenuşuri, 2 linguri tinctură (urzică, mesteacăn,brusture, ardei iute) în proporţii egale, 4 linguri apă. Favorizează creşterea părului şi are efect cicatrizant.
  5. Ultima clătire a părului se face sub un jet de apă rece pentru a asigura o mai bună circulaţie a sîngelui la nivelul scalpului, pentru a închide porii şi pentru a-i conferi o strălucire deosebită.
  6. Pentru căderea părului se amestecă ulei de măsline şi un gălbenuş de ou. Cu acest amestec se fricţionează părul la rădăcini şi se lasă minim 30 min. pentru a acţiona, apoi se spală părul cu şampon sau mai poţi aplica uleiul de măsline pe toată lungimea părului si apoi să-l acoperi cu o cască pentru duş sau cu o pungă, după care să înveleşti capul cu un prosop pentru a menţine căldura şi a permite uleiului să hidrateze eficient părul şi scalpul.



în sat la bunei unde am copilarit































încă nişte lucrări noi