Căutare

miercuri, 12 iunie 2013

YOGA

Un alt subiect important şi interesant ce mă priveşte atît pe mine, cît şi pe alţi oameni pentru care este primordială sănătatea, echilibrul moral şi psihic, pacea lăuntrică , încrederea în sine, voinţa este YOGA.
Puţini sînt la ora actuală aceia care, bazîndu-se pe o experienţă practică, directă, pot oferi informaţii juste cu privire la aspectele sale.
În limba sanscrită, ,,YOGA,, are mai multe semnificaţii : comuniune, contopire, fuziune, unire. YOGA este un sistem filozofic tradiţional, teoretic şi practic apărut în India cu mii de ani în urmă pe baza experienţelor directe transmise pînă la noi în faimosul tratat ,,YOGA SUTRA,, , sub forma unui grupaj de aforisme şi enunţuri sintetizate de către înţeleptul PATANJALI.
Prin YOGA , fiinţa realizează o deplină libertate lăuntrică şi devine conştientă că totul este posibil, sesizînd totuşi că nu orice îi este permis, prin aceasta înţelegîndu-se că niciodată un yoghin adevărat nu va încălca legile imuabile ale firii şi nu va acţiona ca un factor de angrenare a răului sau a dizarmoniei în orice ar face.

                                                     To be continued...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu